top of page

BIOGRAPHY

03-4.jpg

Matei Gheorghiu (s. 1984) on Suomessaasuvaromanialainensäveltäjä. Hän suoritti kandidaatin tutkinnon Bucharestissa UNMB:ssa (The National University of Music Bucharest) Nicolae Comanin, Dan Dediun ja Octavian Nemescun johdolla. Maisteriopintonsa Gheorghiu opiskeli Helsingissä Sibelius-Akatemiassa Tapio Tuomelan johdolla. Hän on osallistunut lukuisille mestarikursseille ja workshopeihin säveltäjien kuten Magnus Lindberg, Esa-Pekka Salonen, Jukka Tiensuu, Marko Stroppa, Joshua Finberg ja Herman Obst kanssa. Aloittivuonna 2016 jatko-opinnot Sibelius-AkatemiassaVeli-Matti Puumalanjohdolla.

Gheorghiusaitammikuussa 2014 ainoana Sibelius Akatemiannuorenasäveltäjänämahdollisuudenomaansävellyskonserttiinlaajamuotoisillateoksillaorkesterille ja kuorolle. KonserttiolikapellimestariAtsoAlmilanuudenkonserttisarjan ”Atso’s Corner” avajaiskonsertti.

Gheorghiu on nuortensuomalaistensäveltäjienKorvatauki -yhdistyksenedeltäväjapitkäaikaisinpuheenjohtaja. Hän on vastatoinenei-suomalainenyhdistyksenjohdossa. Gheorghiu on toiminutmyös ”Korvat 35, Kuinka kauaskuulet?” festivaalintaiteellisenajohtajana. Korvatauki -yhdistyksenhallituksessaviettämiensäkahdeksanvuodenaikanaGheorghiu on pitänythuoltayhdistyksenkehityksestäniinpuheenjohtajanajavarapuheenjohtajanakuinapurahastrategistinajaKorvatAukiEnsemblenkosketinsoittajana.

 

Hänetmyösvalittiinseitsemänmuunsäveltäjänohellaylisadastahakijasta Le Forum -residenssiinMontreali in Nouvel Ensemble Modernenkanssamarraskuussa 2014.

Gheorghiunsävellystyösisältäämusiikkiajokagenrestä: kamari-, orkesteri- jalaulumusiikkiasekäelektronistamusiikkia. Euroopassahänenmusiikkiaan on esitetty12 erimaassa:Romaniassa, Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Islannissa,Norjassa,Saksassa, Itävallassa, Isossa-Britanniassa, Holannissa, Virossa ja Kanadassa

MerkittävimpiäMateiGheorghiunmusiikkiaesittäneitäyhtyeitä:Nouvel Ensemble Moderne (Kanada), Avanti!,defunensemble, Uusinta, Zagros, Radionsinfoniaorkesteri ja Kuopionkaupunginorkesteri (Suomi), Athelas (Tanska), Caput (Islanti), Profil, ICon Arts (Romania), Norrköpinginsinfoniaorkesteri(Ruotsi).

Gheorghiunmusiikkia on kuultuuseillafestivaaleilla,kutenLe Forum (Kanada), Musica Nova, MusiikinAika,Tampere Biennale, Suvisoitto, Pasimusic (Suomi), Ung Nordisk Musik (Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa ja Islannissa).

bottom of page